Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Puolukka 7.8g3kcal0g0.5g0g0.2g
Mannasuurimo, myllyn paras3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana69g43kcal0.8g9.2g0.2g0.6g
Valittu annoskoko35g22kcal0.4g4.6g0.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna17g11kcal0.2g2.3g0.1g0.2g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.3g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139779