Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.1g8kcal0g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.7kcal0.4g0.6g0g0g
Hiiva 1.1g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)6.8g22kcal1.8g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana70g170kcal7.6g21.6g5.4g1.2g
Valittu annoskoko35g85kcal3.8g10.8g2.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna17g43kcal1.9g5.4g1.4g0.3g
Arvot/100g100g244kcal10.9g31g7.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570