Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g24g21kcal1.8g0.2g1.5g0g
Sokeri 26g104kcal0g25.5g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)15g57kcal0.1g1g6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g179kcal5.3g36.4g0.6g1.8g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g140g48kcal0.3g9.9g0.4g2.5g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.6kcal0g0.8g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g50g35kcal6g2g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl20g68kcal0.4g0.6g7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g4kcal0g1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g1104kcal28g170.8g31.6g8.6g
Valittu annoskoko340g552kcal14g85.4g15.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna170g276kcal7g42.7g7.9g2.2g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500