Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)111g154kcal12.3g0.4g11.5g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Perunajauho 1dl=70g25g84kcal0g20.6g0g0g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5g1.3kcal0g0.5g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g151g241kcal10.9g24.1g10.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.5g7.3kcal0g1.4g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g1310kcal51.2g169.4g44.8g3.6g
Valittu annoskoko340g655kcal25.6g84.7g22.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna170g328kcal12.8g42.4g11.2g0.9g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179