Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali191g40kcal2.3g6.5g0.4g4g
Viinietikka 8g1.6kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Sokeri10g39kcal0g9.6g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g48g11kcal0.5g2.2g0g1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.3g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g227kcal5.8g37g5.2g10.8g
Valittu annoskoko340g114kcal2.9g18.5g2.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna170g57kcal1.5g9.3g1.3g2.7g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649