Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 34g108kcal3.6g20.4g0.8g1.9g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g56g163kcal5.6g32.1g1.3g11.3g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g3.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 94g98kcal21.1g0g1.4g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g69g215kcal13.1g3.4g17.2g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)16g13kcal0.2g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g1256kcal87.4g119.2g47.6g26.4g
Valittu annoskoko340g628kcal43.7g59.6g23.8g13.2g
Annoskoko puolitettuna170g314kcal21.9g29.8g11.9g6.6g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135