Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g33g21kcal1.2g0.1g8.3g0g
Sinappi (teollinen)13g17kcal0.6g1.9g0.8g0g
Viinietikka 25g5.2kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Rypsiöljy 259g2294kcal0g0g259.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana680g4720kcal3.8g15g537g0.4g
Valittu annoskoko340g2360kcal1.9g7.5g268.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna170g1180kcal1g3.8g134.3g0.1g
Arvot/100g100g694kcal0.6g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804