Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.7g4.7g0.4g1.7g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.8g7.7kcal0.3g0.5g0.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk35g14kcal0.6g2.7g0g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana681g472kcal43g24.6g22.2g9.8g
Valittu annoskoko340g236kcal21.5g12.3g11.1g4.9g
Annoskoko puolitettuna170g118kcal10.8g6.2g5.6g2.5g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421