Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1913g404kcal23g65g3.8g40.2g
Viinietikka 80g17kcal0g0.4g0g0g
Oliiviöljy 22g197kcal0g0g22.3g0g
Sokeri96g388kcal0g95.5g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g478g105kcal4.8g21.5g0g9.6g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 6.4g16kcal0.9g1.3g0.3g2.6g
Mustapippuri 3.2g8.9kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 797g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6800g2272kcal58g369.8g53g106.4g
Valittu annoskoko3400g1136kcal29g184.9g26.5g53.2g
Annoskoko puolitettuna1700g568kcal14.5g92.5g13.3g26.6g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649