Rahkapaistos

Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.

Tämä annos on 1,5 x ap.

Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.

Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.

Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.

Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.

Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.

Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.

Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.

Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.

Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.

Toimi loistavasti!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g150g1095kcal1.5g1.5g119.9g0g
Kananmuna kuoreton 733g1046kcal91.6g2.2g75.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g2499g1749kcal299.9g100g12.5g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g17g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6800g7778kcal786g207.4g415g0g
Valittu annoskoko3400g3889kcal393g103.7g207.5g0g
Annoskoko puolitettuna1700g1945kcal196.5g51.9g103.8g0g
Arvot/100g100g114kcal11.6g3g6.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=459619