Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi223g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g20g71kcal8.8g7.8g1.2g0g
Maito, Kevyt267g123kcal8.6g12.8g4g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl71g242kcal10g39.9g4.8g7.8g
Vehnäjauho puolikarkea 579g1987kcal59g405.4g6.9g20.3g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 43g174kcal0g42.7g0g0g
Nautajauheliha 15%713g1461kcal128.3g0g106.9g0g
Sipuli (kuorittu)624g168kcal8.1g29.9g1.2g10.6g
Riisi puuroutuva 227g778kcal13.8g171.8g1.6g5.2g
Kananmuna kuoreton 392g559kcal49g1.2g40.2g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml223g334kcal4.5g5.6g33.4g0g
Paprikajauhe 3.6g11kcal0.5g0.7g0.5g1.3g
Valkopippuri 1.8g5kcal0.2g0.8g0g0.5g
Mustapippuri 3.6g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Maustepippuri, annos 1g8.9g0.3kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6816g11848kcal582.4g1440g401.8g93.2g
Valittu annoskoko3408g5924kcal291.2g720g200.9g46.6g
Annoskoko puolitettuna1704g2962kcal145.6g360g100.5g23.3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420