Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g1917g594kcal23.8g139.8g3.8g59.4g
Sipuli (kuorittu)415g112kcal5.4g19.9g0.8g7.1g
Peruna, keskikokoinen 60g479g288kcal7.2g62.3g0.5g4.3g
Oliiviöljy 86g763kcal0g0g86.3g0g
Ruokakerma 5%, Valio479g312kcal7.2g20.1g24g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Valkopippuri 1.9g5.4kcal0.2g0.8g0g0.5g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6816g4188kcal90.6g492g231g143.4g
Valittu annoskoko3408g2094kcal45.3g246g115.5g71.7g
Annoskoko puolitettuna1704g1047kcal22.7g123g57.8g35.9g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297