Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)301g1144kcal1.5g19.6g120.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g60g39kcal2.1g0.1g15g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 542g1820kcal0g398.2g0g0g
Raparperi 903g304kcal6.2g49.7g0.9g12.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60g202kcal0g49.1g0g0.8g
Valkuainen (100g)903g379kcal88.5g13.5g0.9g0g
Sokeri 640g2596kcal0g638.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6816g12965kcal196.6g2338g274.4g26.8g
Valittu annoskoko3408g6483kcal98.3g1169g137.2g13.4g
Annoskoko puolitettuna1704g3241kcal49.2g584.5g68.6g6.7g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311