Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 134g32kcal2.4g2.9g0.4g3.1g
Purjosipuli 27g6.1kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Flora kevyt margariini 40 400g5g19kcal0g0.2g2g0g
Kasvisliemi laimennettu 134g12kcal0.4g0.5g1g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g33g80kcal5g1g6.7g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana682g385kcal17.2g11.4g29.4g7.8g
Valittu annoskoko341g193kcal8.6g5.7g14.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna171g96kcal4.3g2.9g7.4g2g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518