Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g60g53kcal4.5g0.5g3.6g0g
Sokeri43g173kcal0g42.5g0g0g
Ruisjauho, 1 dl25g80kcal2.8g16g0.6g3.5g
Perunajauho 1dl=70g8.7g29kcal0g7.2g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Liivate 7.5g26kcal6.4g0g0g0g
Puolukka 45g18kcal0.2g3.1g0.2g1.2g
Sokeri25g102kcal0g25g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)63g156kcal1.6g2.3g15.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki63g35kcal5.3g3.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana682g1351kcal41.8g201.2g40.2g9.4g
Valittu annoskoko341g675kcal20.9g100.6g20.1g4.7g
Annoskoko puolitettuna171g338kcal10.5g50.3g10.1g2.4g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.5g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623