Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g78g247kcal17.6g2g18.8g0g
Nauris 103g28kcal1g4.3g0.3g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Punajuuri 78g30kcal0.8g5.4g0.2g2g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Hunaja 6.3g21kcal0g5.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana683g909kcal39.6g41g63.8g11.2g
Valittu annoskoko341g455kcal19.8g20.5g31.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna171g227kcal9.9g10.3g16g2.8g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877