Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1335g321kcal24.2g29.4g4g30.7g
Purjosipuli 267g61kcal4.8g6.4g0.5g5.6g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Rypsiöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g50g185kcal0.3g1.5g20g0g
Kasvisliemi laimennettu 1335g124kcal3.9g5.5g9.6g0.7g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g334g801kcal50.1g10.3g66.8g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6820g3855kcal171.8g117g292.4g75.4g
Valittu annoskoko3410g1928kcal85.9g58.5g146.2g37.7g
Annoskoko puolitettuna1705g964kcal43g29.3g73.1g18.9g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518