Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)98g27kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Purjosipuli 98g22kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Peruna, keskikokoinen 60g700g420kcal10.5g91g0.7g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g182g51kcal1.1g10.8g0.4g4.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 39g278kcal0.1g0g31.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g96kcal2.9g19.6g0.3g1g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 31g94kcal3.1g10.5g4.3g0.3g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)560g672kcal112g0g19.6g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)280g238kcal2.8g9.8g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6832g3796kcal271.2g297.6g153.4g32g
Valittu annoskoko3416g1898kcal135.6g148.8g76.7g16g
Annoskoko puolitettuna1708g949kcal67.8g74.4g38.4g8g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180904