Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 164g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g21g67kcal2.4g12.7g0.6g2.5g
Siirappi 3g9kcal0g2.2g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 4g11kcal0.6g1g0.2g1.6g
Vehnälese 4.5g10kcal0.6g0.7g0.2g1.7g
Ruisjauho (Rainbow)15g48kcal1.5g9.4g0.3g2.1g
Vehnäjauho puolikarkea 126g432kcal12.8g88.2g1.5g4.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g1215kcal35.8g228.4g12.4g24.6g
Valittu annoskoko342g607kcal17.9g114.2g6.2g12.3g
Annoskoko puolitettuna171g304kcal9g57.1g3.1g6.2g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885