Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 30g87kcal4.7g0.1g7.6g0g
Sinappi 7.6g10kcal0.3g1.1g0.5g0.1g
Rypsiöljy 274g2420kcal0g0g273.6g0g
Viinietikka 23g4.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 3g8.6kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana684g5059kcal10.6g5.2g563.6g1.8g
Valittu annoskoko342g2529kcal5.3g2.6g281.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna171g1265kcal2.7g1.3g140.9g0.5g
Arvot/100g100g740kcal1.5g0.8g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868