Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1600g385kcal29g35.2g4.8g36.8g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 480g1430kcal89.1g12g115.2g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]320g1056kcal86.4g0g76.8g0g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g11300kcal446.8g163.6g954.4g81g
Valittu annoskoko3420g5650kcal223.4g81.8g477.2g40.5g
Annoskoko puolitettuna1710g2825kcal111.7g40.9g238.6g20.3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502