PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 394g167kcal38.7g1.6g0.4g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g617g247kcal27.8g33.9g0.6g6.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g753g527kcal90.3g30.1g3.8g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g602g235kcal2.4g40.9g3g15.7g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss452g154kcal4.5g18.5g3.6g16.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen602g199kcal19.9g29.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6840g3057kcal367.2g309g22.8g77.2g
Valittu annoskoko3420g1529kcal183.6g154.5g11.4g38.6g
Annoskoko puolitettuna1710g764kcal91.8g77.3g5.7g19.3g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209