Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1599g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g320g480kcal57.5g0g28.8g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr35g99kcal2.8g3.3g8.4g0.6g
Parsakaali brokkoli 240g84kcal11.1g4.7g0.7g6g
Purjosipuli 96g22kcal1.7g2.3g0.2g2g
Juuriselleri 16g5kcal0.2g0.7g0g0.5g
Palsternakka 80g51kcal0.4g9.4g0.3g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g1039g291kcal6.2g61.8g2.1g26g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6848g2062kcal159.8g164.4g81g77.4g
Valittu annoskoko3424g1031kcal79.9g82.2g40.5g38.7g
Annoskoko puolitettuna1712g516kcal40g41.1g20.3g19.4g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551