Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)121g24kcal0g7.8g0g0g
Valkopippuri 8g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g643g412kcal22.5g1.3g160.8g0g
Voi 2009g14576kcal23.9g8g1633.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton241g51kcal0.7g3.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6848g30171kcal95.8g48.8g3589.2g4.6g
Valittu annoskoko3424g15085kcal47.9g24.4g1794.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna1712g7543kcal24g12.2g897.3g1.2g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164