Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 480g603kcal52.8g1.2g43.3g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 468g1606kcal47.7g327.6g5.6g16.4g
Voi 160g1161kcal1.9g0.6g130.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g240g110kcal7.7g11.5g3.6g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 320g423kcal8.4g10.2g38.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g320g186kcal28.8g16g0.6g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 720g256kcal1.2g51.2g0.6g14.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6848g14396kcal300.2g2235.8g445.6g61.8g
Valittu annoskoko3424g7198kcal150.1g1117.9g222.8g30.9g
Annoskoko puolitettuna1712g3599kcal75.1g559g111.4g15.5g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748