Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g4.2g31kcal0g0g3.4g0g
Vesi1.3g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g63g234kcal5.5g48.1g2.3g2.5g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä42g33kcal2.8g6.8g0.2g0g
Inkivääri, tuore, silputtu2.8g2.2kcal0.1g0.5g0g0.1g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kiinankaali 56g11kcal0.9g1.3g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Soijakastike4.2g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Kanaliemi laimennettu 42g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0g
Katkarapu 70g48kcal10.1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana686g905kcal47.8g116.6g29.2g6.6g
Valittu annoskoko343g452kcal23.9g58.3g14.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna172g226kcal12g29.2g7.3g1.7g
Arvot/100g100g132kcal7g17g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305943