Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1606g386kcal29.1g35.3g4.8g36.9g
Kuohukerma,valio,2dl803g2730kcal16.1g24.1g281g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 482g1435kcal89.4g12g115.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]321g1060kcal86.7g0g77.1g0g
Sipuli (kuorittu)221g60kcal2.9g10.6g0.4g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6864g11339kcal448.4g164g957.8g81.4g
Valittu annoskoko3432g5670kcal224.2g82g478.9g40.7g
Annoskoko puolitettuna1716g2835kcal112.1g41g239.5g20.4g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502