Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 93g320kcal9.5g65.4g1.1g3.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 40g284kcal0.3g0.2g31.9g0g
Leivinjauhe 3.2g5.6kcal0.2g1.2g0g0g
Sokeri24g97kcal0g23.9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 96g29kcal2.8g3.4g0.1g0g
Puolukka 40g16kcal0.2g2.7g0.2g1g
Raparperi 32g11kcal0.2g1.8g0g0.4g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana688g1523kcal26.4g197.2g66.6g9.4g
Valittu annoskoko344g762kcal13.2g98.6g33.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna172g381kcal6.6g49.3g16.7g2.4g
Arvot/100g100g221kcal3.8g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068