Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g219g61kcal1.3g13g0.4g5.5g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g39g151kcal12.9g0g11.1g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g62g21kcal2.1g3.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 11g4.6kcal1.1g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g634kcal35.6g36.8g38g11.2g
Valittu annoskoko345g317kcal17.8g18.4g19g5.6g
Annoskoko puolitettuna173g159kcal8.9g9.2g9.5g2.8g
Arvot/100g100g92kcal5.2g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868