Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo63g444kcal0.2g0.1g50g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g125g382kcal12.1g76.7g2.5g18.1g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 90g40kcal0.5g5.8g0.5g3g
Sokeri21g85kcal0g21g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.4kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana690g2267kcal25.8g297.2g106g42.2g
Valittu annoskoko345g1134kcal12.9g148.6g53g21.1g
Annoskoko puolitettuna173g567kcal6.5g74.3g26.5g10.6g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906