Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 13g67kcal0.1g0.1g7.5g0g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)63g20kcal1.9g2.9g0g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 125g45kcal0.2g8.9g0.1g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana692g1451kcal21g243.8g39.8g10.6g
Valittu annoskoko346g726kcal10.5g121.9g19.9g5.3g
Annoskoko puolitettuna173g363kcal5.3g61g10g2.7g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247