Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt595g274kcal19g28.5g8.9g0g
Hiiva 60g44kcal7.8g0.7g0.2g4.1g
Vehnäjauho, sunnuntai1427g4995kcal171.3g1013.3g30g42.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g95g61kcal3.3g0.2g23.8g0g
Kananmuna kuoreton 143g204kcal17.8g0.4g14.6g0g
Voi 238g1725kcal2.8g1g193.4g0g
Sokeri 404g1641kcal0g403.9g0g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g37kcal1.3g7.1g0.8g3.3g
Rusinat (Rainbow) 1 pss238g761kcal7.1g168.9g1.7g23.1g
Sekahedelmä, kuivattu 238g530kcal8.3g104.3g1.9g19.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g20544kcal477.4g3456.6g550.6g185.8g
Valittu annoskoko3456g10272kcal238.7g1728.3g275.3g92.9g
Annoskoko puolitettuna1728g5136kcal119.4g864.2g137.7g46.5g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984