Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g452g2126kcal28.5g307.6g85.9g10g
Voi 151g1094kcal1.8g0.6g122.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl603g2051kcal12.1g18.1g211.1g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g603g362kcal24.1g30.2g15.1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g302g262kcal3.3g128.5g18.4g0g
Sokeri 377g1530kcal0g376.6g0g0g
Liivatelehti, gelatiini60g211kcal51.6g0g0.1g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g305g265kcal3.4g129.8g18.6g0g
Vesi302g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker256g1000kcal0.1g248.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6912g17800kcal249.8g2480g943.6g20g
Valittu annoskoko3456g8900kcal124.9g1240g471.8g10g
Annoskoko puolitettuna1728g4450kcal62.5g620g235.9g5g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734