Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1400g253kcal7.8g35g5.6g9.8g
Oliiviöljy 98g867kcal0g0g98g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 14g39kcal1.5g5.4g0.5g3.7g
Herne 700g482kcal35.4g65.5g2.8g21.7g
Ruokakerma Valio 5%700g420kcal8.4g19.6g35g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g525g525kcal94.5g1.1g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6916g5172kcal295.2g253.2g315.4g70.4g
Valittu annoskoko3458g2586kcal147.6g126.6g157.7g35.2g
Annoskoko puolitettuna1729g1293kcal73.8g63.3g78.9g17.6g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328