Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 42g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Peruna, punnittu kuorineen 125g81kcal2g16.5g0.2g1.1g
Timjami 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.8g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g42g46kcal1g1.7g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana692g325kcal8g39g14.4g4.2g
Valittu annoskoko346g162kcal4g19.5g7.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna173g81kcal2g9.8g3.6g1.1g
Arvot/100g100g47kcal1.2g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181