Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g44g0.6kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 88g454kcal3.4g46.8g27.3g4.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g11kcal0.6g0g4.4g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)176g598kcal3.9g5.5g61.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana693g2300kcal16g146.8g186.6g9.4g
Valittu annoskoko347g1150kcal8g73.4g93.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna173g575kcal4g36.7g46.7g2.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916