Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 61g208kcal6.2g42.5g0.7g2.1g
Sokeri 69g282kcal0g69.3g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1.2g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.4kcal0g1.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g29g213kcal0.3g0.3g23.3g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g23g7.2kcal0.8g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g58g41kcal7g2.3g0.3g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g73g32kcal0.2g7.3g0.4g1.2g
Sitruunamehu, laimentamaton2.9g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana693g1659kcal35.6g250g54.6g6.6g
Valittu annoskoko347g829kcal17.8g125g27.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna173g415kcal8.9g62.5g13.7g1.7g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615