Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g90g119kcal19.8g0g4.1g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK56g76kcal12.4g0g3.4g0g
Lanttu 56g16kcal0.6g2.6g0.2g1g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Peruna, vanha, kuorittu 45g34kcal0.8g7g0.1g0.5g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g6.8g37kcal0.1g0.1g4.1g0g
Milbona Maito rasvaton34g11kcal1.1g1.7g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana693g624kcal70.2g29g24g5.8g
Valittu annoskoko346g312kcal35.1g14.5g12g2.9g
Annoskoko puolitettuna173g156kcal17.6g7.3g6g1.5g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403