Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 417g95kcal7.5g10g0.8g8.8g
Peruna, punnittu kuorineen 1250g809kcal20g164.8g2.1g10.6g
Timjami 2.5g7.1kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1333g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 18g56kcal1.7g2.5g4.3g0.3g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g417g458kcal9.6g16.7g41.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6920g3249kcal78g389.4g143.2g41.2g
Valittu annoskoko3460g1625kcal39g194.7g71.6g20.6g
Annoskoko puolitettuna1730g812kcal19.5g97.4g35.8g10.3g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181