Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1702g1378kcal26.7g286.4g0.9g51.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)501g150kcal5g20g2g1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g250g300kcal8.5g9g25g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g200g52kcal2.4g9.6g0.4g3.4g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6928g3760kcal85.2g650g56.6g111g
Valittu annoskoko3464g1880kcal42.6g325g28.3g55.5g
Annoskoko puolitettuna1732g940kcal21.3g162.5g14.2g27.8g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600