Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g810g251kcal7.4g58.4g1.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g360g216kcal5.4g46.8g0.4g3.2g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Oliiviöljy 49g430kcal0g0g48.6g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g50g61kcal1.3g3g4.5g0.8g
Valkoviinietikka (Rajamäen)27g5.4kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g5.4g11kcal0.5g1.5g0.4g2g
Mustapippuri, annos 1g1.8g4.1kcal0.2g0.7g0.1g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g180g468kcal27g0.4g39.6g0g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6930g2989kcal88.2g242.4g190.2g18.2g
Valittu annoskoko3465g1495kcal44.1g121.2g95.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna1733g747kcal22.1g60.6g47.6g4.6g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850