Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g712g427kcal10.7g92.6g0.7g6.4g
Bataatti, kuorittu 512g414kcal8g86.2g0.3g15.4g
Porkkanaraaste 200g820g221kcal4.9g43.5g1.6g20.5g
Lanttu 760g219kcal7.6g35g2.3g13.7g
Palsternakka 664g422kcal3.3g78.4g2.7g29.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6936g3409kcal69g671.4g15.2g171.8g
Valittu annoskoko3468g1705kcal34.5g335.7g7.6g85.9g
Annoskoko puolitettuna1734g852kcal17.3g167.9g3.8g43g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513