Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g11g36kcal0.8g7.8g0.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.6g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 125g48kcal1.3g8.6g0.3g3.1g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g50g85kcal10g0g5g0g
Basilika, tuore 1.6g0.4kcal0.1g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.4g3.9kcal0.1g0.1g0.3g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g63g25kcal3.1g3.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana695g450kcal34.8g41.4g14.4g7.8g
Valittu annoskoko347g225kcal17.4g20.7g7.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna174g113kcal8.7g10.4g3.6g2g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531