Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g1490g5662kcal80.5g476.8g372.5g25.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3g27kcal0g0g3g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1118g2543kcal212.3g0g190g0g
Peruna, vanha, kuorittu 224g170kcal4.2g34.6g0.4g2.2g
Sipuli (kuorittu)29g7.8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Maustepippuri, annos 1g1.9g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 93g26kcal1.3g1g0.2g7.4g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)373g615kcal11.2g14.9g55.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)112g141kcal12.3g0.3g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6944g18442kcal649.2g1067.8g1264.8g72g
Valittu annoskoko3472g9221kcal324.6g533.9g632.4g36g
Annoskoko puolitettuna1736g4611kcal162.3g267g316.2g18g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176