Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g713g428kcal10.7g92.7g0.7g6.4g
Bataatti, kuorittu 513g415kcal8g86.3g0.3g15.4g
Porkkanaraaste 200g821g222kcal4.9g43.5g1.6g20.5g
Lanttu 761g220kcal7.6g35g2.3g13.7g
Palsternakka 665g423kcal3.3g78.4g2.7g29.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6944g3413kcal69g671.8g15.2g171.8g
Valittu annoskoko3472g1707kcal34.5g335.9g7.6g85.9g
Annoskoko puolitettuna1736g853kcal17.3g168g3.8g43g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513