Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 503g194kcal16.6g14.1g7.5g0g
Hiiva 126g94kcal16.5g1.4g0.5g8.7g
Hunaja 101g332kcal0.5g81.2g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 553g789kcal69.1g1.7g56.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 980g3362kcal99.9g685.9g11.8g34.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala653g2091kcal98g385.4g17g65.3g
Margariini 60%, keskiarvo 503g2676kcal1.7g1.8g301.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.8g0.1g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6960g19140kcal608.2g2343.2g815.2g216.6g
Valittu annoskoko3480g9570kcal304.1g1171.6g407.6g108.3g
Annoskoko puolitettuna1740g4785kcal152.1g585.8g203.8g54.2g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116