Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 588g839kcal73.5g1.8g60.3g0g
Sokeri 342g1389kcal0g341.8g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g94g327kcal3.3g75.8g0.9g2.8g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g80g269kcal0.1g65.8g0.1g1.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 54g198kcal9.9g5.9g11.6g16.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA535g855kcal39g85.5g37.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g401g2141kcal19.6g208.5g128.3g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl1069g3849kcal21.4g28.9g406.3g0g
Sokeri 160g651kcal0g160.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g134g54kcal0g13.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6976g21398kcal333.6g2038.8g1289.8g40.4g
Valittu annoskoko3488g10699kcal166.8g1019.4g644.9g20.2g
Annoskoko puolitettuna1744g5350kcal83.4g509.7g322.5g10.1g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905