Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 112g39kcal5.2g2.2g0.3g2.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 197g90kcal5.9g9.4g3g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 14g53kcal3.1g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g527kcal33.6g31g28.2g6g
Valittu annoskoko350g264kcal16.8g15.5g14.1g3g
Annoskoko puolitettuna175g132kcal8.4g7.8g7.1g1.5g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.4g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632