Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1712g1027kcal25.7g222.5g1.7g15.4g
Voi 257g1863kcal3.1g1g208.7g0g
Sipuli (kuorittu)171g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen685g226kcal22.6g33.6g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 257g848kcal5.1g7.7g89.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 334g1145kcal34g233.7g4g11.7g
Suola, annos 3g8.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 69g74kcal5.4g11.2g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6984g10458kcal196.2g1035.8g610g62.8g
Valittu annoskoko3492g5229kcal98.1g517.9g305g31.4g
Annoskoko puolitettuna1746g2615kcal49.1g259g152.5g15.7g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258