Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)600g2098kcal83.9g335.7g41.4g65.9g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1003kcal29.8g204.6g3.5g10.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 82g251kcal7.2g45.7g1.6g11.5g
Flora margariini 60, annos 10g150g809kcal0.3g0.4g89.9g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 300g90kcal8.6g10.8g0.3g0g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g7.9g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu180g227kcal19.8g0.5g16.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g47kcal1.6g9g1g4.2g
Fariinisokeri300g1217kcal0g299.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)600g390kcal19.2g28.8g21g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g180g255kcal22.5g0.5g18.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g150g433kcal1.8g83.9g0g59.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6984g14308kcal399.8g2167.8g388g320.4g
Valittu annoskoko3492g7154kcal199.9g1083.9g194g160.2g
Annoskoko puolitettuna1746g3577kcal100g542g97g80.1g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219